Wij verbinden organisaties met de buitenwereld om nieuwe inzichten te vertalen naar duurzame business-modellen en concepten. Wij ontwerpen en organiseren innovatieprogramma’s die ondernemerschap binnenin bedrijven aanjagen door medewerkers te mobiliseren rondom vraagstukken die er echt toe doen.

Onze programma´s co-creëren we vanuit de visie en kwaliteiten van onze partner of klant.

Wij geloven namelijk dat de potentie om de eerste stap te zetten richting nieuw perspectief op de toekomst al in een organisatie zelf zit. Die potentie zit in “social intrapreneurs”; gemotiveerde en geïnspireerde medewerkers die vooruit durven kijken. Het aanwenden van hun creativiteit en ondernemerschap leidt tot toekomstbestendige en betekenisvolle producten en diensten.

In onze programma’s staan ondernemerschap en eigenaarschap centraal. Deelnemers werken in Challenges en Bootcamps aan een inspirerende innovatie opgave. Zij genereren ideeën, toetsen en valideren deze en werken ze uit tot concept. Hierbij maken we gebruik van o.a. de Lean Startup en Customer Development methodieken. We betrekken ons ruime netwerk van experts, ondernemers en ervaringsdeskundigen met verschillende achtergronden om de buitenwereld naar binnen te halen. 

 

METHODIEKEN EN TOOLS

De methodieken die wij toepassen stemmen we af op behoeften, doelen en budget van de klant. Hiermee leveren wij altijd maatwerk. Ontwerp van onze programma's baseert zich op een aantal stappen SPARK, SCOUT, SPROUT EN SPIN & SCALE.

 

SPARK >>

Tijdens de Spark fase maken we gezamenlijk de contouren van het programma op. We definiëren de innovatie uitdaging en brengen hierin bedrijf en maatschappelijke uitdagingen samen. We kijken naar trends, ondernemers en ontwikkelingen van buiten en bouwen aan een eerste community.

De uitkomst van deze fase is een Call to Action: een inspirerende vraag die richting geeft en uitdaagt de grenzen op te zoeken.

SCOUT >>

Tijdens de Scout fase mobiliseren we intrapreneurs binnen je organisatie als wel als ondernemers om innovatieve concepten te bedenken die nieuwe kansen kunnen bieden op de Call to Action. We bouwen een sterk netwerk waarin krachten vanuit verschillende perspectieven samen komen. 

De uitkomst van deze fase is een scala aan ideeën waarvan een deel verder uitgewerkt kan worden als concept. We selecteren de meest kansrijke en maken slimme combinaties.

SPROUT >>

De deelnemers ontwikkelen en valideren hun ideeën verder tot business plannen voor nieuwe producten of diensten. Door gebruik te maken van specifieke methodes, tools en ervaringsdeskundigen versnellen we het innovatietraject van idee naar business concept. We zorgen voor een passend team en borging in de organisatie.

De uitkomst van deze fase is een aantal uitgewerkte en gevalideerde business plannen, klaar voor een verdere stap.

SPIN & SCALE >>

In de laatste stap gaan we van business concept naar businessplan met een ondernemend team. We werken toe naar een "investment ready" plan.