Bewonersparticipatie Duurzaam Burgerveen

IMPACT

Burgerveen is een klein dorp van ongeveer 300 inwoners in de gemeente Haarlemmermeer. Ondanks haar kleine formaat is de ambitie in Burgerveen hoog. Burgerveen wil in de toekomst op een duurzame manier in haar eigen energie kunnen voorzien. Samen met Enginn, bewoners en ondernemers hebben we een blauwdruk ontwikkeld die dit mogelijk maakt. Samen met bewoners zetten we nu eerste stappen om deze blauwdruk te realiseren. Dit programma draagt bij aan SDG 11 Sustainable Cities and Communities.

OMSCHRIJVING

Het doel van het versnellingstraject is acties voortkomend uit de blauwdruk gezamenlijk te realiseren. De eerste stap is de gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen. We brengen een community van geïnteresseerde bewoners bij elkaar en richten werkgroepen op. We begeleiden de werkgroepen en de verschillende acties en faciliteren deze middels diverse bewoners bijeenkomsten. De thema's waar we momenteel aan werken zijn: 1) gezamenlijke inkoopacties 2) gezamenlijke stroom en 3) luchtkwaliteit.

 

 

5WB78uc7.png
E_SDG goals_icons-individual-rgb-11.png
 

Terug naar programma's