Duurzaam Burgerveen Co-creatie

IMPACT

Burgerveen is een klein dorp van ongeveer 300 inwoners in de gemeente Haarlemmermeer. Ondanks haar kleine formaat is de ambitie in Burgerveen hoog. Burgerveen wil in de toekomst op een duurzame manier in haar eigen energie kunnen voorzien. Samen met Enginn, bewoners en ondernemers werken we aan een blauwdruk die dit mogelijk maakt. We scouten en ontwikkelen innovatieve oplossingen die de transitie naar een energie zelfvoorzienend dorp mogelijk maken. Dit programma draagt bij aan SDG 11 Sustainable Cities and Communities.

OMSCHRIJVING

Het doel van het versnellingstraject is om huidige initiatieven en wensen op het
gebied van duurzame energievoorziening een boost te geven en een stap dichterbij
te brengen. In januari maken we samen met bewoners een selectie van de best passende oplossingen. Zij zullen o.a. kijken naar 1) draagvlak in het dorp 2) gemak van de oplossing 3) financiële haalbaarheid en 4) technische haalbaarheid. De geselecteerde oplossingen werken we samen met bewoners en ondernemers verder uit in de blauwdruk. In maart presenteren we de blauwdruk aan de buitenwereld.

Heb jij een innovatieve oplossing? Deel jouw oplossing dan voor 14 januari door een email te sturen naar julius@enginn.nl. Beschrijf hierin kort jouw innovatie en wat ervoor nodig is om deze in Burgerveen mogelijk te maken.

 

logo groen.png
E_SDG goals_icons-individual-rgb-11.png
 

Terug naar programma's