Floriade Werkt! Challenge

IMPACT

De Floriade Werkt! Challenge is onderdeel van het programma Floriade Werkt! van provincie Flevoland. Met dit programma biedt provincie Flevoland ondernemers, kennisinstellingen en studenten de komende jaren mogelijkheden om samen te werken aan kennisontwikkeling en grensverleggende innovaties op het gebied van voeding en gezondheid. De Floriade Werkt! Challenge werkt door het genereren van innovatieve business concepten aan de toekomst van duurzame voedselvoorziening en draagt hiermee o.a. bij aan SDG 2 Zero Hunger en SDG 12 Responsible Consumption and Production.

OMSCHRIJVING

Voor deze Challenge hebben wij ondernemers en ondernemende studenten uitgedaagd om oplossingen aan te dragen voor een duurzame voedselvoorziening. Dit hebben wij gedaan binnen drie opgaven: 1) Slimme bodem; duurzamer bodemgebruik, 2) Slimme voedselketen; meer opbrengst & minder afval en 3) Slimme voeding; gezonder oud worden & sneller herstellen.

De Challenge verliep in verschillende fases. In de eerste fase zijn er innovatieve business concepten gescout. Hieruit heeft een jury de meest kansrijke concepten geselecteerd. Een Bootcamp programma heeft de idee eigenaren in het doorontwikkelen van hun business concept ondersteund. Tijdens de Demoday in juni hebben de deelnemers hun ideeën gepitcht aan een jury, daaruit zijn drie winnaars gekoment: Instral BV, Multi Tool Trac en Peel Pioneers. Deze winnaars krijgen de kans om hun innovatieve oplossing met een team van experts versneld te realiseren en mogen deze aan de wereld presenteren tijdens Floriade 2022 in Almere.


Terug naar programma's