Final Footprint Challenge

Opdrachtgever: Dela, Yarden & Greenleave
Soort opdracht: Outside In
Duur: 9 maanden (2017)
Impact: SDG 11 Sustainable Cities and Communities en SDG 13 Climate Action.

De Final Footprint Challenge is een initiatief van Stichting Duurzaam Afscheid, opgericht door Coöperatie DELA en Yarden Uitvaartorganisatie - en Stichting GreenLeave. De challenge heeft tot doel om nieuwe innovatieve oplossingen voor de uitvaart van de toekomst te genereren, scouten en te ontwikkelen. Stichting Duurzaam Afscheid zet zich in voor het verduurzamen van de uitvaartbranche en organiseert deze challenge om innovatieve oplossingen die dit mogelijk maken een stap dichterbij te brengen.

OMSCHRIJVING

De Final Footprint Challenge daagt ondernemers, creatieven, innovators en iedereen begaan met duurzaamheid uit om na te denken over hoe de uitvaart van de toekomst eruit moet zien. Stichting Duurzaam Afscheid zoekt oplossingen die de huidige uitvaart verduurzamen en vernieuwende concepten die het mogelijk  maken om middels een uitvaart iets positiefs achter te laten voor mens en milieu.  

De eerste fase van de challenge richt zich op het scouten en genereren van innovatieve oplossingen. Een jury selecteert na de eerste fase de meest kansrijke concepten. Een bootcamp programma ondersteunt de idee eigenaren in het doorontwikkelen van hun business concept. Tijdens de Demoday in januari presenteren zij hun oplossing aan de jury. Stichting Duurzaam Afscheid beloont de winnaar met een geldprijs van €5.000,- en ondersteunt de doorontwikkeling van het business concept als launching customer.

Winnaar Challenge: Chistann en Ecor
Media: RTL Nieuws, Algemeen Dagblad en DuurzaamBedrijfsleven.nl


Terug naar programma's