Young executives bootcamp tuinbouw

IMPACT

Vernieuwing in de Nederlandse tuinbouwsector is belangrijk voor de versterking van de concurrentiekracht van ondernemers en het realiseren van duurzaamheidsdoelen. Dit project heeft als doel vernieuwende verdienmodellen te ontwikkelen die Nederlandse kennis duurzaam te gelde kunnen maken in het buitenland. Dit programma sluit aan bij SDG 2 Zero Hunger en SDG 12 Responsible Consumption and Production.

OMSCHRIJVING

In een programma van 3 dagen werken 20 ‘young executives’ uit de tuinbouwsector aan disruptieve ideeën die nieuw perspectief bieden voor de inzet van kennis uit de Nederlandse tuinbouwsector. Tijdens de kick-off inspireren Kromkommer en PeelPioneers de deelnemers met hun ondernemersverhaal. In de daaropvolgende twee bootcampdagen werken de deelnemers in teams zes geselecteerde concepten uit. Ze maken daarbij gebruik Van de ‘Lean Startup Methode’ om hun concepten snel te valideren. Een jury van bestuurders uit de tuinbouwsector kiest uiteindelijk het meest kansrijke concept op basis.


Terug naar programma's