GroeiSprong

LEREN en INNOVEREN IN GEBOUWEN VOL ENERGIE

“Een gezonde leer- en werkomgeving, nu en in de toekomst.”
 

Visual recording van de kick-off van het programma

Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer en Rabobank Regio Schiphol
Soort programma: Outside In
Duur: 6 maanden (2018)

 

OMSCHRIJVING
Goed onderwijs begint bij goede leerkrachten en een gezonde leeromgeving. Aan die gezonde leeromgeving ontbreekt het in veel onderwijsgebouwen helaas, daarnaast is het energieverbruik vaak erg hoog. Het GroeiSprong programma brengt oplossingen voor een gezonde en duurzame werk- en leeromgeving een stap dichterbij in multifunctionele accommodaties in de omgeving Haarlemmermeer.

AANPAK
fase 1: aanmelding oplossingen

Ondernemers worden uitgenodigd om inzicht te krijgen in de vraagstukken die spelen bij de deelnemende gebouwen. Na een rondleiding door een van de deelnemende scholen was er gelegenheid om vragen door te spreken. 

Zowel vroege fase ideeën als implementeerbare business concepten kunnen zich aanmelden. Uit de aanmeldingen selecteert een jury bestaande uit bestuurders, directeuren, leraren, leerlingen en experts 10 veelbelovende concepten.

De ideeën die doorgaan naar de Bootcamp dagen worden geselecteerd aan de hand van de volgende criteria:
·       Impact: mate waarin het idee bijdraagt aan een verbetering van de leeromgeving
·       Innovatief: mate waarin het idee vernieuwend is in de markt
·       Relevantie: mate waarin het idee aansluit bij de onderwijs context van het gebouw

fase 2: selectie & ontwikkeling 

Tijdens deze fase worden de 10 ondernemers begeleid om hun concept een stap verder te brengen. De specifieke deelnemende gebouwen zijn toegankelijk om concepten te testen en voor validatie met gebruikers. Begeleiding kregen ondernemers in de vorm een startdag voor ondernemers.

fase 3: bekendmaking ‘blueprint’ en presentatie resultaten

 
Blueprint oplossing Groeisprong 2018.png
 

De deelnemende ondernemers en leerlingen presenteerden op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2018, de resultaten van de tests die ze met hun oplossingen hebben gedaan in de gebouwen. Daarnaast wordt een ‘bleuprint’ van de oplossingen gepresenteerd aan de gemeente, de Rabobank en mensen uit het onderwijs in Haarlemmermeer

 

IMPACT
Dit programma draagt bij aan SDG 4 Quality Education en SDG 7 Affordable and Clean energy.

 

Programmamanager Alwin kan je meer vertellen over dit programma.

 
Alwin Veldboom portret.jpg

Neem contact op met Alwin.

 

Terug naar programma's