Delta Water Challenge

OMSCHRIJVING

De Delta Water Challenge geeft slimme oplossingen voor een toekomstbestendige Delta een boost. In het programma verbinden we studenten, werknemers en ondernemers rondom innovatieve oplossingen en brengen die en stap verder. Op basis van twee belangrijke uitdagingen lanceren wij in samenwerking met Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Evides Waterbedrijf, HZ University of Applied Sciences en Dockwize

AANPAK

In drie fases bedenken deelnemers oplossingen voor een toekomstbestendige delta voor een van de twee uitdagingen. Deelnemers ontvangen ondersteuning in de doorontwikkeling van hun oplossingen, bouwen aan een sterk team en toetsen hun oplossing bij potentiële partners en eindgebruikers. De meest veelbelovende oplossingen ontvangen een prijzenpakket met o.a. een geldprijs. 

Als alle challenges zo in elkaar zouden zitten als dit programma zou er veel meer uit dit soort challenges komen, chapeau hiervoor!
— prof. Jacqueline Cramer

UITKOMSTEN

Deelnemers van de Delta Water Challenge

Deelnemers van de Delta Water Challenge

Tijdens het slotevenement van de Delta Water Challenge, het Showcase event, presenteerden 6 teams hebben hun oplossingen voor de 2 uitdagingen aan de jury en het publiek. De publieksprijs ging naar Sea Citadel van BlueO2. De juryprijs voor de challenge 'Toekomstbestendige Stad' was voor de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en de juryprijs voor de challenge 'Kustverdediging Veerse Dam' ging naar Villa de Verbeelding van de Verbeelding en ECOncrete® Tech LTD.

Lees hier meer over de winnaars.

 

IMPACT

de Delta Water Challenge. Dit programma draagt bij aan SDG 9 Industry, Innovation, and Infrastructure en SDG 11 Sustainable Cities and Communities.

MEDIA
Algemeen Dagblad - Prijzen voor klimaatbestendig Zeeland

Mathijs kan je meer vertellen over dit programma


Terug naar programma's