Hofstad Circulair

IMPACT

Hofstad Circulair is een ‘community of practice’ van bedrijven en instellingen gevestigd in Den Haag die de transitie naar een circulaire economie wil versnellen. Door versnelt de transitie naar een circulaire economie in te zetten wordt niet alleen de milieudruk (footprint) verlaagd, maar bouwt Den Haag tegelijkertijd aan een economisch veerkrachtige stad. De focus ligt op de sectoren bouw & vastgoed, handel en dienstverlening. Dit programma draagt bij aan SDG 8 Decent Work and Economic Growth en SDG 12 Responsible Consumption and Production. 

OMSCHRIJVING

Deze pioniers hebben oog voor systeemveranderingen en zien daarin helder de uitdagingen. De coalitie stelt organisaties in staat samen te ontdekken hoe een circulaire economie in Den Haag eruit ziet door op lokale schaal initiatieven te ontwikkelen vanuit deze uitdagingen. Jaarlijks vanaf 2019 worden organisatie-overstijgende projecten ontwikkeld die bijdragen aan een circulair Den Haag. Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht tussen lokale corporates en startups.

 

Gemeente den Haag 2.jpg
E_SDG goals_icons-individual-rgb-12.png

Terug naar programma's