Een Blinkende Toekomst

OMSCHRIJVING
Meer dan 300.000 schoonmakers werken elke dag hard om Nederland schoon te houden. Zij dromen net als iedereen van een glansrijke oude dag waarin ze genieten van en met familie, vrienden en welverdiende rust. Dromen over de toekomst kan je pas écht waarmaken als je basis nu ook goed is geregeld. Dus: een gezonde balans tussen werk en privé voor een fit leven vol energie. Schoonmaak is toch een fysiek zwaar beroep. Daarin komen schoonmakers en glazenwassers voor verschillende uitdagingen te staan, die zowel nu spelen alsook het dromen over later beïnvloeden. Daar liggen volop kansen.

AANPAK
1. Werving teams en oplossingen (april)
Tijdens de lancering en de observatiedag krijgen (aspirant) deelnemers de kans om kennis te maken met de doelgroep en haar uitdagingen. Individuen en teams kunnen zich tot 26 april 17:00 aanmelden.

2. Ontwikkeling en validatie van oplossingen (mei en juni)
In deze fase werken teams vanuit begrip van de uitdagingen van de doelgroep naar creatieve oplossingen. In drie Design Dagen werken deelnemers volgens de Design Thinking methode hun oplossingen uit tot een met de doelgroep gevalideerd Minimum Viable Product (MVP). Daarbij worden verschillende business modelling tools, experts en vertegenwoordigers van de doelgroep ingezet.

3. Presentatie van oplossingen (juni)
De deelnemende teams zullen op 20 juni de oplossingen presenteren aan de Innovation Board.
Meer informatie over de leden van de Innovation Board vind je hier.

IMPACT
Dit programma draagt bij aan de Sustainable Development Goals, a.o. 8 en 9

Unknown2.png
Unknown.png

Programmamanager Alwin kan je meer vertellen over dit programma.

 
portrait-3.jpg
 

 
 


Terug naar programma's