Ecosysteem van Outside Inc.

 

World Startup Factory en Outside Inc. zijn twee zelfstandig opererende private bedrijven met een verschillend business model en focus:

Bij de start van beide bedrijven was er een grote afstand tussen corporates en startups, mede door onze bijdrage is deze afstand verkleind en zien we meer en meer succes in samenwerking tussen bestaande organisaties en startups.

Vandaag de dag werken Outside Inc. en World Startup Factory ieder met een eigen team en onafhankelijke directie aan hun missie, in sommige gevallen voor dezelfde klanten en partners. Samen maken we deel uit van het bredere collectief van onafhankelijke bedrijven met de naam Powered by Meaning.

In 2018 is World Startup Factory met Truvalu gestart met FoodStars. FoodStars is een innovatie platform voor agritech en foodtech. FoodStars investeert in startups en begeleid in verschillende programma’s en fases startups en scale-ups bij hun ontwikkeling.

Andere initiatieven die door Outside Inc. in de afgelopen jaren zijn gestart zijn onder andere:

  • Fair Medicine - Stichting die een nieuw model realiseert voor de ontwikkeling van therapieën en geneesmiddelen

  • Our Oceans Challenge - Innovatie platform voor duurzame maritieme en offshore industrie

In de eerste jaren heeft Outside Inc. als oprichter een actieve rol gespeeld bij bestuur en uitvoering van deze organisaties. Nu opereren beide met een zelfstandig en onafhankelijk bestuur en is Outside Inc. soms betrokken als uitvoeringspartner of strategisch adviseur.