Outside Inc. helpt leiders en intrapreneurs om toekomstbestendige organisaties te vormen. Met onze innovatieprogramma’s staat de kracht van intrapreneurs binnen een organisatie centraal. Hun vaardigheden en kennis zijn de basis voor het creëren van nieuwe waardevolle producten en services. 

De basis van onze innovatieprogramma’s zijn maatschappelijke en ecologische uitdagingen. Wij zien de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties als een manier om betekenisvol invulling te geven aan innovatie uitdagingen. Wij geloven dat iedere transitie bol staat van kansen als je problemen op een ondernemende manier durft aan te pakken. Of je nu een startup bent of een organisatie met een rijke historie.

PROPOSITIES

Met onze vijf services helpen wij organisaties op verschillende manieren om dichter bij de nieuwe economie te komen, ook wel de Donut Economie: 

  1. Purpose discovery

  2. Building a future proof organisation

  3. Fostering Intrapreneurship

  4. Customer centric innovation

  5. Collaborations for new business

 

METHODES EN TOOLS

Onze aanpak is altijd op maat gemaakt voor verschillende behoeftes, doelen en beperkingen van onze klanten en partners. Het design van onze programma’s zijn gebaseerd op vijf stappen: Spark, Scout, Spin en Scale.

 

SPARK >>

In de Spark fase bepalen we de doelen van het programma/ We definiëren de behoefte van de (toekomstige) klant, de organisatie en relevante maatschappelijke trends.

Dit resulteert in een “Call to Action”: een inspirerende vraag dat richting geeft aan het hele programma.

SCOUT >>

In de Scout fase mobiliseren we intrapreneurs en entrepreneurs met oplossingen die bij de Call to Action passen en de selectie criteria.

Dit resulteert in een groot aantal mogelijke oplossingen. We selecteren de meest belovende en maken slimme combinaties.  

SPROUT >>

Deelnemers ontwikkelen en valideren hun oplossingen. Om dit te doen, voorzien we hen van effectieve en op maat gemaakte ideation, business modelling en validatie methodes en tools. We betrekken klanten, eind-gebruikers en experts om de haalbaarheid te testen van de oplossingen. Verder werken we aan het creëren van eigenaarschap in een goed uitgebalanceerd team.

De resultaten van deze fase zijn gevalideerde oplossingen met een toegewijd team.

SPIN & SCALE >>

Tijdens de laatste stap dagen we de deelnemers uit om verder te werken aan de ontwikkeling van hun business met speciale aandacht voor hun business model en de schaalbaarheid van het concept. We werken richting een markt introductie en een duurzame implementatie.

Het resultaat van deze fase is een gevalideerd business plan dat klaar is om geïmplementeerd te worden.

 

Voor meer informatie over het design en de uitvoering van de programma’s kan je contact opnemen met Marieke den Nijs of Mathijs Koper.