Brand & Levie

IMPACT

Brand & Levie zijn een van de winnaars van Village Capital. De groep bestaat uit Jiri, Geert en Samuel zijn de worstmakers van Brandt & Levie worstmakers. In hun beleving is er veel mis met de manier waarop er wereldwijd geconsumeerd en geproduceerd wordt. In Italië zagen zij dat er bij zowel ambachtelijke als industriële worstmakers gewerkt wordt met in de bio-industrie opgegroeide varkens. Vaak komen deze varkens uit Nederland. Dankzij de haven van Rotterdam worden in Nederland 'goedkope basisingrediënten' geproduceerd waar elders waarde aan wordt toegevoegd. Volgens Brandt & Levie kan dit anders. Op de eerste plaats door dieren goed te behandelen. Op de tweede plaats zelf waarde creëren in plaats dit aan anderen over te laten. Hiermee willen ze bijdragen aan SDG 12 Responsible Consumption and Production

PROGRAMMA: Village Capital

WEBSITE VENTURE: https://www.brandtenlevie.nl/

 

Terug naar impact