Daag je medewerkers uit om met zowel links als rechts te spelen

Daag je medewerkers uit om met zowel links als rechts te spelen

Veel deelnemers en hun organisaties lopen tegen de uitdaging aan hoe je effectient werkt aan je core-business van vandaag en tegelijkertijd ook effectief innoveert om morgen relevante te zijn voor je klanten en stakeholders. Het kan heel goed samen gaan en zorgen voor betekenisvol werk voor medewerkers en voor extra uitdaging voor (potentiele) intrapreneurs in je organistie.

Bevrijd de zebra in jouw organisatie

Bevrijd de zebra in jouw organisatie

Om de transitie naar een duurzame nieuwe economie te maken, hebben we meer zebra-bedrijven nodig: bedrijven die goed doen voor de maatschappij en planeet combineren met succesvol winst maken en groeien. De programma’s van Outside inc. helpen innovatie te versnellen in organisaties en zo de “inner zebra” te bevrijden. Benieuwd naar de eerste 3 stappen om de zebra in jouw organisatie te bevrijden? Lees het in Alwin’s blog!

Nieuwe economie schreeuwt om intrapreneurs

Nieuwe economie schreeuwt om intrapreneurs

Een nieuwe, donut vormige economie is hoog nodig, zoals Kate Raworth recent beschreef. Een economie waar we niet langer uit de bocht vliegen als het gaat om Sustainable Development Goals (VN, 2015) zoals gezondheid en duurzame productie. Maar hoe doe je dat, de economie omvormen? Het antwoord: social intrapreneurs. Lees in deze blog hoe Outside Inc. organisaties helpt innovatie te versnellen en hiermee bijdragen aan deze nieuwe economie

Innovatie lessen van Play-Doh

Innovatie lessen van Play-Doh

Bedrijven moeten continu in beweging blijven en inspelen op veranderingen om zich heen. Toekomstbestendige bedrijven zijn bedrijven die dit goed kunnen en vinden zichzelf telkens opnieuw uit, zoals Play-Doh in het verleden heeft gedaan. Outside Inc. gebruikt de 4 innovatielessen van Play-Doh om te laten zien dat de ingrediënten voor een toekomstbestendige organisatie vaak binnenshuis te vinden zijn.

Professionals moeten vaker buitenspelen: Deel 2

Professionals moeten vaker buitenspelen: Deel 2

In deel 2 van deze blog vertelt Marieke over de rol van nieuwsgierigheid en ondernemerschap in de innovatie programma’s van Outside Inc. Door de innovatie programma’s van Outside Inc. wordt de potentie binnen de organisatie optimaal benut. Hier staan intrapreneurs centraal; gemotiveerde en geïnspireerde medewerkers die vooruit durven te denken. Lees in dit deel wat er nodig is om nieuwsgierigheid en ondernemerschap aan te wakkeren in jouw organisatie.