Wat is de impact van World Startup Factory?

Wat is World Startup Factory?

World Startup Factory is door Outside Inc. gestart in 2015 en richt zich met raad, daad en kapitaal op het ondersteunen van impact-gedreven startups uit de hele wereld. Lees op onze ecosysteem pagina meer over de relatie van Outside Inc. en World Startup Factory.

Impact Accelerator Programma’s

Met het Impact Accelerator programma zijn in de afgelopen paar jaar meer dan 25 startups geholpen bij hun validatie en ontwikkeling in de West-Europese markt. Voorbeelden van startups uit het porftolio zijn Uhoo AirPaztir en Woody’s Housing.
Van november 2017 tot juni 2018 heeft het Impact Accelerator #3 programma gedraaid. Hierin hebben 9 startups uit van oorsprong 7 verschillende landen deelgenomen. Zie hier het videoverslag van de demoday aan het einde van het programma wat plaatsvond op het hoofdkantoor van KPN. Super dat KPN dit ondersteund en  zijn top positie in de NESTA top50 ook waarmaakt richting partners zoals World Startup Factory.

Naast Impact Accelerator #3 is dit jaar ook het eerste programma van FoodStars gelanceerd. FoodStars is initiatief van World Startup Factory en Truvalu waarin startups worden ondersteund door een publiek private alliantie. FoodStars biedt onder andere een startup acceleratieprogramma. Dit programma is gericht op drie doelen: 1) De Nederlandse tuinbouw en landbouw sector effectief laten samenwerken met internationale startups 2) high-tech innovaties in bestaande en opkomende markten implementeren 3) Een bijdrage leveren aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem/ SDG 12 Sustainable Production and Consumption. De agri- en foodtech startups die nu meedoen aan het programma zijn: Schaduf, Farmee, Spirugrow, AgroPro Monitor enBurgs Foods. FoodStars werkt verder samen in een netwerk met bijvoorbeeld de incubator Startlife van de Wageningen Universiteit en het Hortiheroes Intrapreneurship programma.

Verder is World Startup Factory ook actief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van verschillende Startup in Residence programma’s. Zo is in de afgelopen periode gewerkt aan succesvolle programma’s voor Gemeente Den Haag en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. In het recent afgeronde programma voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid hebben VeiligebuurtPandora IntelligenceAssist Jeugdwerk en Maverick Nudging & Behaviour Change deelgenomen. Zie dit videoverslag voor een indruk van de opzet en resultaten van deze programma’s.

Als je meer wilt weten over World Startup Factory kom dan eens naar een van de Afterwork events bij The Hague Tech. Als je met jouw organisatie partner wilt worden of ideeën hebt voor nieuwe programma’s kan je contact opnemen met Mathijs Koper en kijk op de ecosysteem pagina