Doe mee: Open Water Innovation Challenge 2018

Samen met Aqua for All en de New World Campus lanceren wij in 2018 de Open Water Innovation Challenge. Met de challenge verbinden wij intrapreneurs vanuit verschillende bedrijven en organisaties rondom Sustainable Development Goal 6: Clean Water and Sanitation. Wij dagen bedrijven, intrapreneurs en entrepreneurs om aan innovatieve oplossingen te werken die hieraan bijdragen. Samen met onze partners ontwikkelen we innovatieve oplossingen en valideren deze in de markt: met als doel om de uitdaging van de "Last Mile" op te lossen: hoe brengen we schoon drinkwater van “source to mouth”.

De uitdaging

De uitdaging  van de Challenge is gelegen in de Last Mile: hoe brengen we schoon drinken water van “source to mouth”. Wereldwijd gebruiken bijna 2 miljard mensen vervuild water en meer dan een half miljoen mensen sterven aan de gevolgen van onveilig drinkwater. In Ethiopië heeft bijvoorbeeld maar liefst 58% van de bevolking geen toegang tot schoon drinkwater.

Gedurende drie stappen werken we toe naar gevalideerde business oplossingen voor de Call to Action. Tijdens de SPARK fase analyseren we het probleem met teams van intrapreneurs. Met zowel eindgebruikers als experts doorgronden we het probleem, formuleren een visie en identificeren eerste oplossingsrichtingen. Tijdens de SCOUT fase brengen we netwerken samen en genereren we samen oplossingen. We betrekken ondernemers, intrapreneurs, eindgebruikers en NGO’s in de zoektocht naar haalbare en innovatieve oplossingen. Tijdens de SPROUT fase valideren we de oplossingen in verschillende pilots. Hiermee werken we toe naar gevalideerde oplossingen.

Gedurende de Challenge verbinden we verschillende problemen rondom een gezamenlijke uitdaging.

  • Draagt jouw organisatie graag bij aan de Sustainable Development Goals?
  • Heeft jouw organisatie ondernemende medewerkers die graag een verschil maken?
  • Zoek jij naar nieuwe samenwerkings-kansen en mogelijkheden om te innoveren?

Je kunt nu mee doen!

Bedrijven kunnen zich nu aanmelden als partner voor de challenge. We zijn op zoek naar drie "leading partners" die de Challenge mee financieren en een team van intrapreneurs afvaardigen. Heb jij of heeft jouw bedrijf interesse om mee te doen?  Bedrijven kunnen zich tot en met 29 januari opgeven. Voor meer informatie, neem contact op met Marieke den Nijs.