Het groenste idee van de Haarlemmermeer

Elk jaar organiseert gemeente Haarlemmermeer de wedstrijd voor het groenste idee van de Haarlemmermeer. Dit jaar is onze collega Marieke den Nijs gevraagd jurylid te zijn met onder andere wethouder John Nederstigt en Maurits Groen.

Heb jij een goed en uitvoerbaar duurzaam idee waarmee je jouw buurt vergroent, energie bespaart of CO2 vermindert? Wil jij aan de slag met lokaal voedsel en hergebruik? Heb je een oplossing voor meer duurzame mobiliteit, wateroverlast of hittestress? Inwoners, instellingen en bedrijven zijn van harte uitgenodigd om hun Groenste Idee van Haarlemmermeer in te dienen. Op 8 april om 12 uur moeten alle ideeën binnen zijn. De hoofdprijs is een bedrag van maar liefst €10.000,- om jouw idee te realiseren.

Inschrijving start nu

De inschrijving voor het Groenste Idee is nu open. Dien je idee in via www.groensteidee.nl. Als je aan alle spelregels voldoet word je in april gevraagd een projectplan te schrijven. Uit die plannen worden 6 finalisten geselecteerd door de jury. De uiteindelijke winnaars worden door zowel de jury als het publiek bepaald.

Groenste Idee Café

We kunnen ons goed voorstellen dat je dat je het lastig vindt jouw idee in een concreet plan te vertalen, of dat je wilt sparren over je aanpak. Heb jij hulp nodig bij het verfijnen van jouw idee of plan, of wil je inspiratie opdoen? Kom dan 21 maart van 19.30 tot 21.00 uur

naar het Groenste Idee Café in de Bibliotheek in het Cultuurgebouw. Hier ontmoet je andere initiatiefnemers, volg je workshops en kun je al je vragen stellen aan experts van NMCX, Nieuwe Pioniers en de gemeente.

Succesvolle finalisten

Eerdere edities van de wedstrijd leverden al succesvolle finalisten op: De Ark vergroende hun versteende omgeving, Lisserbroek werd groener en socialer en Hockeyvereniging De Reigers organiseerde afgelopen jaar hun eerste echte ENERGY BATTLE. Heb jij ook een goed idee? Dan is dit je kans!