Van afval tot kunst

In de nieuwe workshopruimte van Outside Inc. hangt een bijzonder kunstwerk van Carolien Adriaansche, ook wel ‘De Afvaljuf’. Het kunstwerk bestaat uit twee takken die krioelen van beestjes gemaakt van afval afkomstig van onder andere onze workshops. Zo werden lege Play-doh potjes omgetoverd tot vlindervleugels. De rupsen, vlinders en vogels zijn niet alleen leuk om te zien, maar zijn daarnaast een bron van inspiratie: zelfs van je eigen afval is nog iets prachtigs te maken. Zie hier de foto’s van het kunstwerk.

Als beeldend kunstenaar werkt Carolien voornamelijk met plastic afval. Dit afval vormt de basis van haar werk. We leven in een plastic wereld, we gebruiken plastic te pas en te onpas en we betalen met plastic. Het verzamelen en vervolgens selecteren van plastic afval op vorm, kleur en maat is een groot onderdeel van haar werk. Volgens Carolien kun je haar bedrijf dan ook met gemak een afvalverwerkingsbedrijf noemen.

In haar werkzaamheden als beeldend kunstenaar en De Afvaljuf verbind Carolien cultuur met duurzaamheid. Het uitgangspunt voor haar werk is altijd hergebruik en daarmee recycling, upcycling en mixed-design. Ze is eerder al gevraagd deel te nemen aan onderscheidende projecten in opdracht van Ja Natuurlijk (GEM 2013), het Van Gogh Museum, Naturalis Biodiversity Center, Greenpeace en het Amsterdam Light Festival. Volg Carolien op Instagram.