Wij zoeken een Programma Manager Innovatie!

Vacature: Programma Manager Innovatie

(Dutch only) Outside Inc. zoekt een Programma Manager met passie voor Corporate Social Entrepreneurship (CSE), new business development en maatschappelijke vraagstukken. Als onderdeel van ons kernteam begeleid je onze programma’s van ontwerp tot uitvoering. Je bent hierbij verantwoordelijk voor een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden, waaronder de acquisitie en ontwikkeling van nieuwe programma’s en uitvoering van programma’s binnen grote bedrijven en organisaties. Je stuurt hierbij een kernteam van zowel interne als externe medewerkers aan.

Type: Fulltime (ten minste 4 dagen)
Locatie: Den Haag (thuisbasis) / en verder overal in Nederland op locatie
Start: Zo snel mogelijk
Achtergrond: WO business, innovatie of gerelateerde studie
Werkervaring: 2 tot 5 jaar

Wij
Outside Inc. helpt bestaande grote bedrijven en organisaties met de ontwikkeling van succesvolle nieuwe producten en diensten op basis van het streven maatschappelijke uitdagingen op te lossen. We gebruiken hiervoor de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Outside Inc. is tevens mede-oprichter en actief betrokken bij de impact startup accelerator World Startup Factory. Outside Inc. is bekend om Corporate Social Entrepreneurship en haar visie op hoe startups en grote bedrijven duurzaam vernieuwen, groeien en tegelijkertijd bij kunnen dragen aan een betere wereld. Wij organiseren innovatieversnellingsprogramma’s voor medewerkers (intrapreneurs) van bedrijven en verbinden impact-gedreven entrepreneurs aan bestaande organisaties. Dit heeft geleid tot verschillende succesvolle nieuwe producten, diensten, samenwerkingen en bedrijven.

Jij
Outside inc. zoekt een Programma Manager Innovatie met, bij voorkeur, zowel corporate- als (sociaal) ondernemerschaps ervaring. Je kunt je soepel bewegen binnen de structuur van grote bedrijven en hebt tegelijkertijd het lef van een ondernemer om het beter en zo nodig anders te doen. Je bent WO opgeleid, en hebt kennis van standaard business development, ideation, Design Thinking en agile methodieken. Verder heb je een drive om de krachten van grote en kleine bedrijven te bundelen en hiermee een duurzame toekomst te creëren. Je bent op zoek naar een baan met afwisseling en kijkt ernaar uit om elke dag met nieuwe mensen op verschillende plekken te werken. Je kunt zelfstandig werken en bent in staat een programma van begin tot eind te managen. Je kunt conceptueel denken maar past dit praktisch toe. Zie onze website voor meer informatie over hoe we werken, onze lopende projecten en proposities.

Activiteiten

 • Acquisitie en ontwerp van nieuwe innovatieversnellingsprogramma’s

 • Ontwikkelen en faciliteren van diverse programma onderdelen

 • Projectmanagement en aansturen van intern/ extern team

 • Bouwen en motiveren van (innovatie) communities

 • Toepassen en doorontwikkelen van diverse innovatie methodieken

 • Creëren, onderhouden en doorontwikkelen van relaties met (potentiële) opdrachtgevers

 • Context analyse en vertaling naar gemeenschappelijke doelstellingen

 

Jij bent/hebt…

 • Een WO diploma in een relevant vakgebied

 • Proactief, ondernemend, flexibel, nieuwsgierig en leergierig

 • Een teamplayer die ook zelfstandig kan aanpakken en resultaten bereikt

 • Gedreven om het verschil te maken en betekenisvol werk te doen

 • Affiniteit en kennis van innovatie en business development

 • Commercieel gericht en weet kansen in de markt te identificeren en pakken

 • Ervaring opgedaan op het gebied van ondernemerschap

 • Ervaring met innovatie in grote bedrijven

 • Ervaring als projectmanager en als facilitator van workshops

 • De goede mix om zowel informeel als zakelijk te kunnen werken en een professionele houding naar onze partners

 

Wij bieden…

 • Veel ruimte voor eigen initiatief

 • De mogelijkheid om mee te groeien met onze snelgroeiende organisatie

 • Een kans om concreet bij te dragen aan een duurzame wereld

 • Leuke collega’s en een groot netwerk bij Outside inc. en World Startup Factory

 • Een kijkje achter de schermen bij (het innovatieproces van) veel verschillende aansprekende grote bedrijven en impactgedreven start-ups

 • Een marktconforme beloning en op termijn mogelijkheid voor medewerkersparticipatie

 

Mail…

Wil je meer weten over deze vacature of solliciteren? Neem dan contact met ons op of stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 6 april 2018 naar newtalent@outside-inc.nl. Besteed in je motivatiebrief (max. 1 A4) in ieder geval aandacht aan de volgende twee vragen:

 • Waarom wil je juist bij Outside Inc. werken?

 • Welke talenten bezit jij die Outside Inc. verder helpen groeien in de toekomst?

We zien je sollicitatie tegemoet!

Ken je iemand die geschikt is voor deze functie? Spread the word!