Radio uitzending Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West

Binnen de Gebiedsagenda Hoeksche Waard-West / Spuimonding  trekken Samenwerkingsorgaan Hoeksche WaardGemeente KorendijkProvincie Zuid-HollandWereld Natuur FondsHavenbedrijf Rotterdam en Natuurmonumenten gezamenlijk op. Voor het project Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West is gezocht naar initiatiefnemers die natuur en ondernemerschap bij elkaar brengen binnen vier thema’s: recreatieactiviteiten, zakelijk, verblijf en horeca.

Twee initiatiefnemers, Diana de Geus en Anita de Haas, die deelnemen aan Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West waren afgelopen maandag om 20:00 te horen op Omroep Hoeksche Waard bij Business in de Polder (hoor hier het hele interview). Hier vertelden zij meer over het doel van het programma, over de andere deelnemers en waar het programma uiteindelijk naar toe werkt.

Het doel van het programma

Zoals Anita uitlegt is het doel van Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West: ‘Ondernemers bij elkaar brengen en de ontwikkeling in de Hoeksche Waard verder te krijgen om zo bepaalde gebieden beter tot zijn recht te laten komen. We hebben zoveel moois te bieden, we hebben een eigen identiteit en iets unieks en het is fijn dat te kunnen delen’.

Samen sterker

Zowel Diana als Anita benadrukken dat dit programma hen vooral de kans biedt om samen met andere initiatiefnemers in gesprek te gaan en zo elkaar verder te helpen. ‘Samen sterk zijn, met meer weet je altijd meer dan alleen en kan je ook meer bereiken.’ Anita vult aan: ‘Door gesprekken met andere ondernemers krijgt mijn plan meer volume en kan ik het verbeteren. Juist door van elkaars netwerk te gebruiken, komen alle plannen dichter bij realisatie.'

Op naar realisatie

Verschillende partijen ondersteunen de initiatiefnemers met hun plannen. Zo verteld Anita: ‘Outside Inc. helpt ons stap voor stap naar de realisatie van ons plan’. De uitwerking van al deze plannen zullen getoond worden op de Demonstratiemarkt, het eindpunt van het programma. Zo licht Anita toe: ‘We werken toe naar de markt op 28 juni waar de plannen van de ondernemers worden gepresenteerd aan alle belangstellenden.’

Uitnodiging demonstratiemarkt

Ben jij nieuwsgierig geworden naar alle initiatieven? Kom dan naar de demonstratiemarkt Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West. Tijdens de demonstratiemarkt presenteren de initiatiefnemers zich aan het publiek en tonen zij de initiatieven ook op de daarvoor ingerichte markt. Aan het eind van de middag maakt de jury bekend welk initiatief wordt benoemd tot winnend initiatief. Er zal worden afgesloten met een borrel. Graag ontvangen wij u op 28 juni bij de Eendrachtshoeve!

Aanmelden voor de demonstratiemarkt kan hier.

  • Waar: Eendrachtshoeve, Tuinweg 3, Zuid-Beijerland
  • Wanneer: 28 juni 15:00-19:00
  • Wat: Demonstratiemarkt
  • Voor wie: initiatiefnemers, bedrijven en organisaties uit de Hoeksche Waard, belangstellenden, omwonenden uit de Hoeksche Waard-West, potentiële bezoekers en investeerders.

 Het programma van de Demonstratiemarkt is te vinden op de website.