GroeiSprong van start met 12 ondernemers!

"Het is te zot voor woorden dat overal kinderen zitten te zweten.”, kopt vandaag een artikel van de NOS over gebrek aan frisse lucht in schoolgebouwen. Gevolg is dat leerlingen vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn en concentratiegebrek ervaren. Niet een situatie die we moeten accepteren voor de leeromgeving van ons kapitaal van de toekomst: leerlingen. Vanuit die gedachte zijn gemeente Haarlemmermeer en Rabobank Regio schiphol het GroeiSprong programma gestart. Zij dagen ondernemers uit om vernieuwende oplossingen te ontwikkelen en presenteren op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober). Start van het programma vond gisteren (4 juli) plaats bij Montessorischool Haarlemmermeer (een van de 6 deelnemende partijen).

β€˜Het mooie aan experimenteren binnen GroeiSprong is dat het zo gek mogelijk mag zijn zolang de betere gezondheid van de kinderen maar prioriteit is.'

 - Deelnemer startdag

Heb jij je als ondernemer ooit verplaatst in de belevingswereld van een basisschoolleerling? Dat is een van de opdrachten die de deelnemers van het GroeiSprong Programma gisteren meekregen tijdens de startdag van het programma. Zo zijn ze niet alleen in gesprek gegaan met leerlingen over hoe zij het ervaren les te krijgen in het gebouw,  maar ook met leerkrachten over hoe het is om hier les te geven. Met behulp van methodes als de Empathy Map en het Value Proposition Canvas hebben o.a. Hero Balancer, Energy Floor, uHoo en The Greener Good vervolgens hun oplossingen toegespitst op de behoeften van leerlingen en leraren.

Ben je benieuwd naar alle ondernemers en hun ingediende oplossingen? Bekijk dan de website van GroeiSprong.

Outside Inc. verzorgt het GroeiSprong programma in opdracht van Gemeente Haarlemmermeer en Rabobank Regio Schiphol.