3 jaar SDG's

Drie jaar geleden stelden de Verenigde Naties de 'Sustainable Development Goals' (SDG's) op. Dit zijn 17 doelstellingen die ervoor moeten zorgen dat in 2030 een aantal grote maatschappelijke problemen, zoals gebrek aan schoon drinkwater en klimaatverandering, zijn opgelost.

Sustainalize heeft onderzoek gedaan naar de integratie van de SDG’s in de bedrijfsstrategie van ondernemingen. Hieruit blijkt dat zo’n 93% van de ondervraagde Nederlandse bedrijven weet dat deze doelen bestaan. Echter doet 41% van die bedrijven hier niets mee in hun strategie. SDG’s wordt vaak gebruikt als referentie in plaats van vertrekpunt. Zo lijkt het eerder een marketinginstrument te worden waarmee bedrijven laten zien hoe betrokken zij zijn.

Outside Inc. gebruiken de SDG’s als uitgangspunt en dagen bedrijven uit en mobiliseren anderen rondom de Sustainable Development Goals. Hiermee jagen we de aanwezige innovatie kracht gericht aan, inspireren we en maken proberen we hiermee het verschil te maken.

Hoe we de doelen hebben ingezet in onze programma’s lees je bij Impact.

Wil jij wel actief aan de slag met SDG’s? Neem dan contact op met ons!

SDG’s zetten we ook in tijdens creatieve sessies

SDG’s zetten we ook in tijdens creatieve sessies